10 Idea Kad Bingo yang belum pernah anda dengar

bingo

Bosan bermain jenis permainan bingo yang sama berulang kali? Bergembiralah dengan idea baru ini untuk susun atur kad bingo 5 x 5. Setiap senarai ini akan senang dikumpulkan dengan carian Internet yang cepat sehingga anda dapat menghabiskan lebih banyak masa bermain daripada merancang. Kami harap anda bersenang-senang seperti kami dengan kad bingo baru yang unik setiap minggu.

1. Filem. Gantikan perkataan “bingo” di bahagian atas kad dengan perkataan “filem.” Semua perkataan dalam  918kiss download permainan ini akan berkaitan dengan filem. Untuk setiap surat, buat senarai pelakon, pelakon, filem dan pengarah. Anda boleh menyesuaikan senarai ini berdasarkan umur atau pengetahuan pemain anda.

2. Makanan. Sekali lagi dengan “makanan” di bahagian atas, mempunyai permainan yang berkaitan dengan makanan. Senaraikan buah-buahan, sayur-sayuran, daging, pencuci mulut dan minuman.

3. Nama. Dengan menggunakan “nama” sebagai tajuk, buat senarai nama bayi lelaki dan perempuan. Ini sangat menyeronokkan untuk mandi bayi, terutamanya apabila nama bayi belum dipilih!

4. Tayangan. Fikirkan kembali rancangan TV kegemaran anda sejak beberapa dekad yang lalu. Tajuk kad “Rancangan” dan sertakan kegemaran televisyen seperti Love Boat, Happy Days dan Beverly Hills 90210.

5. Tempat. Buat senarai negeri, bandar dan negara untuk permainan bingo bertema tempat ini. Ini boleh ditambah dengan peta jika anda bermain dengan anak-anak dan ingin memasukkan komponen pendidikan ke dalam permainan.

6. Pantai. Cuba permainan bingo bertema percutian musim panas termasuk kata-kata seperti “melayari,” “pasir,” “api unggun,” dan “hotel.”

7. Kedai. Sekiranya anda bermain bingo dengan pembeli, kumpulkan senarai kedai kegemaran seperti “Nordstroms,” “Saks,” atau “Macy’s,” serta kata-kata seperti “penjualan” dan “kupon.”

8. Warna. Warna ciri seperti “magenta” dan “turquoise.” Sekiranya boleh, gunakan warna pada kad itu sendiri. Ini juga boleh menjadi peluang mengajar yang baik untuk pemain yang sangat muda.

9. Pesta. Permainan pesta bingo merangkumi istilah seperti “jemputan,” “pukulan,” “band” dan “nikmat pesta.”

10. Tempatan. Versi ini mempunyai senarai keperibadian, mercu tanda, jalanan dan ciri-ciri tempatan kegemaran anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *